dinsdag 25 september 2012

Review The Game

Review van The Game

The Game is een spel dat wij over twee dagen hebben gespeeld. De eerste dag is het spel echt aangezet tot nadenken, inzichten hebben en discussie voeren over de vragen. De eerste dag hebben we gewerkt met de werkvorm; tweetal werken of maatjeswerk; je leerde op deze manier veel van elkaar.
De tweede dag hebben we met ons Adviesbureau bij elkaar gezeten en de verschillen uitgewerkt met het onderwijs van nu/toekomst en het onderwijs van vroeger (zie de afbeelding hieronder).

Ik vond het een zeer leerzaam spel, waarbij enige kennis en inzicht vereist is. Het spel komt echt tot z’n recht als je dit met een drie- of viertal personen/professionals speelt. Het is belangrijk dat er kennis uitgewisseld wordt van en met elkaar, zodat iedereen meer inzicht krijgt in een bepaald onderdeel/onderwerp van het spel. Het is goed inzetbaar als energizer en zet echt aan tot denken. 

Een nadeel is, dat het spel op de eerste dag vooral gericht was via internet te spelen; ik denk dat dit soms wel eens voor afleiding zou kunnen zorgen, omdat je soms moest wachten op anderen. Een ander minpuntje van het spel met de kaarten met verschillende onderdelen erop, is dat achter op de kaarten alle antwoorden staan en de hele stelling staat uitgeschreven. Ik denk dat dit weggelaten kan worden en dit op een apart kaartje (nakijk kaartje) moet komen. Je bent geneigd dit te lezen en dan is het spel niet tot z’n recht gekomen.

Al met al, zeker een aanrader en toegevoegde waarde bij een Minor les, Tutor of SLB les. Even een keer een aantal zaken terug pakken. Ik denk dat dit zeer effectief werkt en de leerstof door de speelse manier blijft hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten